Motion Guidance® rendszer,
segítség a mozdulatsorok elsajátításához

A Motion Guidance® rendszert azzal a céllal fejlesztették ki, hogy létrejöjjön egy értékes és mindenki által könnyen használható vizuális visszajelző rendszer, amelyet bármely klinika vagy rehabilitációs szakember könnyen alkalmazhat. A termék alapkoncepciója az, hogy vonzóbb utat kínáljon a rehabilitációs célok eléréséhez, kiváló tanulási környezetet hozzon létre, a testtudatosságot és készségeket könnyen megérthető módon fejlessze, és valós idejű visszajelzést adjon a mozgástartományról és kontrollról. Nézzünk néhány kutatást a propriocepcióról, a sérülésekről, a tanulásról és arról, hogy mindez hogyan kapcsolódik ehhez a vizuális visszajelző rendszerhez.

Bradford és társai szerint:

„A verbális tanulók” (a népesség kb. 30% -a), hallás útján tanulnak. Hasznosak számukra az előadások és a tananyag megvitatása a tanulmányi csoportokban, ám írásbeli feladatok elvégzésekor nem teljesítenek jól.

A „tapasztalati tanulók” (a népesség kb. 5% -a), csinálással és érintéssel tanulnak, és a klinikai munka, a szerepjáték gyakorlatok a legjobban bevált módszerek a számukra.

A „vizuális tanulóknak” (a népesség fennmaradó 65%-a ) látniuk kell, amit tanulnak (további részletek!)

Ha te is a kék csapatba tartozol, látogass el neked szóló oldalunkra!

vizuálisan tanuló

Ha te gyógytornászként segítenéd betegeid gyógyulását, látogass el neked szóló oldalunkra!

vizuálisan gyógyító