Motion Guidance® rendszer,
segítség a mozdulatsorok elsajátításához

A Motion Guidance® rendszert azzal a céllal fejlesztették ki, hogy létrejöjjön egy értékes és mindenki által könnyen használható vizuális visszajelző rendszer, amelyet bármely klinika vagy rehabilitációs szakember könnyen alkalmazhat. A termék alapkoncepciója az, hogy vonzóbb utat kínáljon a rehabilitációs célok eléréséhez, kiváló tanulási környezetet hozzon létre, a testtudatosságot és készségeket könnyen megérthető módon fejlessze, és valós idejű visszajelzést adjon a mozgástartományról és kontrollról. Nézzünk néhány kutatást a propriocepcióról, a sérülésekről, a tanulásról és arról, hogy mindez hogyan kapcsolódik ehhez a vizuális visszajelző rendszerhez.

Bradford és társai szerint:

„A verbális tanulók” (a népesség kb. 30% -a), hallás útján tanulnak. Hasznosak számukra az előadások és a tananyag megvitatása a tanulmányi csoportokban, ám írásbeli feladatok elvégzésekor nem teljesítenek jól.

A „tapasztalati tanulók” (a népesség kb. 5% -a), csinálással és érintéssel tanulnak, és a klinikai munka, a szerepjáték gyakorlatok a legjobban bevált módszerek a számukra.

A „vizuális tanulóknak” (a népesség fennmaradó 65%-a ) látniuk kell, amit tanulnak (további részletek!)


(ha még nincs ilyen terméked, látogass el webshopunkba!)

Amennyiben szeretnél segítséget kapni a termék használatához, gyere el workshopunkra, ahol Pataki Dalma kreatív ötletekkel járul hozzá, hogy pácienseid a kiadott feladatokat még egyszerűbben és önfeledten hajthassák végre. További részletekért kattints ide!

Otthoni edzés emlékeztetők

Töltsd le és nyomtasd ki ezeket a PDF emlékeztetőket azon pácienseidnek, akik a Motion Guidance® Páciens lézer szetteket használják! Minden lapon 4-5 gyakori vizuális visszajelző  feladatot találsz – a különböző testtájakra. Ezek a gyakorlatok csak javaslatok. Az edzésnek és az ajánlásoknak a páciens egyéni diagnózisán és képességeinek az egészségügyi szakember által végzett megfelelő értékelésén kell alapulniuk.

Hozz létre saját, otthoni edzésterveket!

Csak töltsd le és nyomtasd ki ezeket az üres PDF emlékeztetőket és írd rá a kívánt feladatokat, utasításokat!
Rajzolj nyilakat a zászlóra, hogy ezzel is segítsd a pontos feladatvégrehajtást!

Alsó testtáj rács (üres)

TÖLTSD LE

Pillangó követőrács (üres)

TÖLTSD LE

KÉRD MEG PÁCIENSEIDET, HOGY LÁTOGASSANAK EL AZ OTTHONI GYAKORLÁSI ÚTMUTATÓ OLDALUNKRA!

irány az otthoni oldal

NYOMTASD KI AZ ÁLTALUNK JAVASOLT FELADATLAPOKAT:

NYAK FELADATOK
NYAK FELADATOK (ANGOL)

NYOMTAHATÓ FALI CÉLTÁBLÁK – PDF:

ÓRA LETÖLTÉSE
CÉLTÁBLA LETÖLTÉSE
VÁLL FELADATOK
VÁLL FELADATOK (ANGOL)
TÖRZS FELADATOK
TÖRZS FELADATOK (ANGOL)
térd FELADATOK
térd FELADATOK (ANGOL)
BOKA FELADATOK
BOKA FELADATOK (ANGOL)

Még néhány ötlet:

Cx:

Váll:

Törzs:

Alsó testtáj: